Kategorier
Uncategorized

Refleksjonsnotat

Da er første bolken i valgfaget Digital markedsføring (DIG2103) snart over og i dette refleksjonsnotatet skal jeg kort gå igjennom hva jeg har lært så langt. Arne Krokan har fulgt oss gjennom de første ukene i kurset, og jeg kan si at det har vært en lærerik start. Selv om det har vært mye å gjøre med oppstart av egen blogg, innleveringer og forelesninger. 

Vi startet med å lære om digitale plattformer og teknologier som stadig utvikles og skaper samfunnsendringer. 

Teknologier som 3D-print og kunstig intelligens er eksempler på utvikling som vil kunne endre samfunnet vi lever i. I dag kan vi faktisk 3D-printe hele hus på under 24 timer. Da kan det jo tenkes at yrker som snekkere blir overflødig med tiden. Kunstig intelligens kan stadig ta på seg flere typer jobber og tilby stadig flere utviklede tjenester. Eksempelvis at kunstig intelligens klarer å forutse utfallet i juridiske saker. Basert på tidligere saker kan kunstig intelligens vurdere seg fram til utfallet i juridiske saker og med dette effektivisere den juridiske prosessen med kontroll og oversikt over relevante dokumenter.  Dette er teknologier med stort potensial og som stadig utvikles. Dette reiser spørsmålet om arbeidsplasser som kanskje forsvinner i fremtiden som en konsekvens av utviklingen, hva skal disse menneskene gjøre da?

Videre i bolken har vi lært om digital økonomi og hvordan dette er forskjellig fra tradisjonell industriøkonomi. Vi har lært om begreper som transaksjonskostnader og hvordan disse kan senkes ved bruk av digitale plattformer. Vi har også lært om nettverkseffekter, increasing returns og commodities. Hvordan dette skapes og hvorfor dette er veldig effektivt. 

Det har vært interessant å få en introduksjon til disse temaene og å lære om potensialet og framtidsutsiktene for digitalisering i samfunnet. Personlig syns jeg vi har lært veldig mye interessant disse første ukene. Det har vært mye å sette seg inn i, men det har gått greit. Det jeg har fått ut av disse første ukene er en litt dypere forståelse av hvordan forretning foregår digitalt. Jeg har også begynt å tenke på at vi i fremtiden kanskje må være enda mer åpne for endring. Jeg blir kanskje nødt til å ta enda mer etter- utdanning enn mine foreldre har måtte gjøre. Kanskje måtte bytte jobb oftere enn før. Jeg tror det er viktig å møte utfordringene som kommer med et åpent sinn, og gjøre det beste ut av situasjonen. Det blir kanskje viktigere enn noen gang å dyrke kunnskapshungeren for å kunne enda bedre følge endringene i samfunnet, slik at man til enhver tid er oppdatert på sitt fagfelt. 

– Lars Erik Røn Bjørkeng

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *