Kategorier
Uncategorized

Kundereisen og målgruppen til H&M

Denne uken har vi startet på del 2 i valgfaget digital markedsføring ved Høyskolen Kristiania. Denne delen handler om sosial kommunikasjon og ledes av foreleser Cecilie Staude. Nå er vi ferdig med de første forelesningene i denne delen og det har vært en interessant start. Denne delen har også et bærekraftig fokus som jeg syns er veldig viktig og interessant. 

I denne delen skal vi gjennomføre en gruppeeksamen og i den anledning har min gruppe valgt å skrive om nettopp Hennes & Mauritz. Dette medfører at jeg i dette blogginnlegget skal skrive litt om kundereisen til målgruppen til Hennes & Mauritz. Jeg skal prøve å definere Hennes & Mauritz sin målgruppe og forklare deres kundereise 

Bilde av Afif Kusuma fra Unsplash

Kundereisen til Hennes & Mauritz

Først skal vi se på kundereisen til Hennes & Mauritz, men hva er egentlig en kundereise? 

En artikkel publisert av Tur.Digital definerer en kundereise på denne måte; «prosessen noen går gjennom på veien til å bli din kunde». Kort forklar vil det si at fra behovet hos kunden oppstår, til kjøpet er gjennomført kan kalles kundereisen. 

Kundereisen forklarer alle stegen kunden beveger seg igjennom i løpet av kjøpsprosessen.  For å forenkle forståelsen av kundereisen deles den inn i tre deler. Disse delene er Oppmerksomhetvurdering og selge

  1. Oppmerksomhet er når kunden opplever at et behov avdekkes. Et problem oppstår som man må løse på en eller annen måte. Her begynner kunden å se seg om etter produkter som kan løse dette problemet. For eksempel i Hennes & Mauritz sitt tilfelle kan et behov om å trenge en ny bukse oppstå. Kunden begynner da å se etter et produkt som kan dekke dette behovet, og kunden kan da se etter en bukse i Hennes & Mauritz sitt produktutvalg. 
  2. Vurdering er det neste steget. Når behovet er avdekket starter søken etter løsninger. Da kan kunden se til de ulike produktene som kan løse problemet og vurdere hvilket av disse produktene som vil passe best. Kunden har da mulighet til å vurdere de ulike leverandørene av aktuelle produkter. For Hennes & Mauritz er det da viktig med gode presentasjoner av sine produkter på nettsiden og i butikkene. 
  3. Selge er det siste steget. Dette innebærer at kunden bestemmer seg for et produkt som vil løse problemet eller dekke behovet på en god nok måte. Kunden kan da avgjøre om en ønsker å kjøpe eller ikke kjøpe produktet. Det er viktig for Hennes & Mauritz at de leverer gode produkter med god kvalitet slik at kundene blir fornøyde.

Målgruppen til Hennes & Mauritz

For å forklare målgruppen til Hennes & Mauritz må vi først se på hva en målgruppe er. I følge Store norske leksikon er en målgruppe, «en betegnelse på en gruppe adressater eller kategori av personer, foretak eller organisasjoner som en kommunikasjons- eller markedsføringsinnsats er rettet inn mot». En Målgruppe er da en definert gruppe mennesker man ønsker å treffe med sin markedsføring. Ettersom Hennes & Mauritz er en butikk som hovedsakelig leverer klær er målgruppen personer som anses som kunder. Hennes & Mauritz tilbyr klær til både menn og damer, og både jenter og gutter. Dette ser man på deres nettbutikk hvor det er ulike kategorier å velge imellom som herredame og barn. Dette ser man også i butikkene hvor man finner herreavdelinger, kvinneavdelinger og barneavdelinger. Med andre ord, folk i alle aldere. Klærne som tilbys er også relativt billige som tilsier at det siktes på personer med gjennomsnittlig inntekt. Det vil si at målgruppen er veldig stor, som igjen gir mulighet for et stort inntjeningspotensial.

-Lars Erik Bjørkeng

Kildeliste:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *