Kategorier
Uncategorized

Min vurdering av Junkyard sin nettbutikk

Hei!

Denne gangen har vi fått i oppgave å vurdere en nettside. Jeg skal vurdere nettsiden Junkyard.com ved hjelp av en artikkel publisert på Inevo, skrevet av Even Ødegård. I artikkelen presenterer Even Ødegård 10 kriterier jeg skal ta utgangspunkt i når jeg vurderer nettsiden. Jeg valgte Junkyard.com fordi jeg i mange år har stått på skateboard og derfor handlet en del på denne nettsiden opp igjennom årene. 

Dette er også en god form for læring når vi skal lage og lansere vår egen nettbutikk. Det kan hjelpe oss til å fokusere på de faktorene som er viktige, og enklere komme til riktig konklusjon. 

Screenshot fra Junkyard.com
  1. Førsteinntrykk

Førsteinntrykket til nettsiden er avgjørende for om kunden velger å gi den en sjanse. Er det uklart hva nettsiden tilbyr er sjansen større for at kunden velger å forlate siden, og ikke besøke den igjen. Even Ødegård skriver i artikkelen at om ikke kunden klarer å svare på følgende spørsmål innen 5 sekunder, er det stor sannsynlighet for at førsteinntrykket bør utbedres. 

  • Har jeg kommet til riktig sted?
  • Hva er det jeg kan gjøre her?
  • Hvorfor skal jeg gjøre det her?

Junkyard.com er en nettside som tilbyr «street fashion» klær, og klær som passer til aktiviteter som skateboard og snowboard. På førstesiden er det et bilde av noen modeller som presenterer noen klær. Videre kan man klikke seg videre på utvalg for menn eller kvinner. (Ødegård, 2020)

Screenshot fra Junkyard.com

2. Synlighet

Synligheten til nettbutikken handler om hvor enkelt det er å finne nettbutikken. Dette er viktig fordi om folk ikke finner nettbutikken, blir det vanskelig å få til salg. Om ikke kundene finner nettbutikken du har lansert, har plutselig ikke noen av de tingene du har gjort med nettbutikken noen ting å si. En kan foreta så mange markedsføringstiltak en vil, men om nettbutikken er «usynlig», blir det vanskelig å generere salg. Junkyard.com er en stor nettbutikk med et stort omdømme. Imidlertid når jeg søker på «skateboard» på google kommer Junkyard.com som nummer to på siden, men ikke når jeg søker på «street fashion». (Ødegård, 2020)

3. Brukervennlighet

Brukervennlighet handler om nettbutikken er enkel å håndtere for kundene. Klarer kundene å manøvrere seg dit de ønsker? Finner kundene de produktene de ønsker å finne? Junkyard.com har en ryddig utforming med god oversikt over de forskjellige kategoriene. Det er mulig å klikke seg inn på herreavdeling og kvinneavdeling. Man kan også velg mellom «Street fashion» som er vanlige klær, «skate» og «snow» som begge er klær og utstyr relatert til idrettene skateboard og snowboardkjøring. (Ødegård, 2020)

Screenshot fra Junkyard.com

4. Kjøpsprosess

Kjøpsprosessen handler om skrittene kunden må igjennom for å gjennomføre et kjøp. Junkyard.com benytter seg av en «handlevogn» hvor man først plukker ut de produktene man ønsker å gå til innkjøp av. Forså å gå videre til betaling. Betalingen kan betales med kort umiddelbart eller med faktura. Det er mulig å betale via Klarna, med Visa, Mastercard eller med Vipps. Kjøpsprosessen til Junkyard.com er ryddig og enkel å fullføre, samtidig som man har mulighet til å velge ulike leveringsmåter. Eksempelvis hjemme levering eller levering til postkontor. (Ødegård, 2020)

5. Hastighet/teknologi

Even Ødegård forklarer i artikkelen at hastigheten på nettsiden er avgjørende for om kunden gidder å gi nettsiden en sjanse. Jo tregere innlastning på nettsiden, jo flere kunder velger å forlate siden. Dette påvirker omsetningen direkte, da færre kunder velger å gjennomføre kjøp. Junkyard.com er en nettbutikk som fungerer veldig bra. Personlig har jeg brukt denne nettsiden flere ganger, uten problemer. (Ødegård, 2020)

6. Kundetilfredshet

Kundetilfredsheten for er nettbutikk er naturligvis veldig viktig. Dette er viktig for å kunne oppnå gjenkjøp. Det vil si at kundene kommer tilbake for å kjøpe mer. Junkyard.com kan presentere sin kundetilfredshet tydeligere. Et tiltak Junkyard.com benytter seg av er 30 dagers fornøydgaranti. Det vil si at kunden kan levere tilbake produkter innen 30 dager om en ikke er fornøyd. Det kan imidlertid være en god ide å enda tydeligere vise til fornøyde kunder. Dette kan hjelpe andre kunder til å faktisk kjøpe om kunden ikke er helt sikker. (Ødegård, 2020)

7. Trygghet

Trygghet handler om tryggheten kunden har som kunde. Det vil si om kunden får det som er kjøpt og betalt for. Er det enkelt å refundere kjøpet om noe ikke skulle passe for eksempel? Junkyard.com har som skrevet i forrige avsnitt 30 dagers fornøydgaranti. Dette gir kunden en trygghet på den måten at man kan levere tilbake og kansellere kjøpet om det er ønskelig. (Ødegård, 2020)

8. Kundekommunikasjon

Kundekommunikasjon handler om kommunikasjonen mellom nettsiden og kundene. Er det enkelt for kunden å kontakte og få raske svar fra nettbutikken? Denne kommunikasjonen kan gjerne foregår over sosiale medier, eller via mail. 

Junkyard.com har en Facebook profil hvor de reklamerer for ulike tilbud de har på nettbutikken sin. På nettbutikken har de en chat-funksjon, som lar kunden kontakte kundebehandlere direkte. Dette er en god løsning som fører til kjapp og god kommunikasjon. 

Nederst på nettsiden har Junkyard.com også lagt ved hyperlinker til deres Facebook-side, Instagram-konto, youtubekanal og Tik Tok – bruker. (Ødegård, 2020)

Screenshot fra Junkyard.com

9. Priser/utmerkelser 

Dette handler om man tidligere har vunnet noen spesielle priser, kan det være lurt å presentere disse for kundene sine. Foreløpig ser det ikke ut til at Junkyard.com har vunnet noen priser de selv ønsker å presentere, men dette er i høyeste grad et tips om de skulle stikke av med seieren i fremtiden. (Ødegård, 2020)

10. Konsept og strategi

Strategien og konseptet til nettbutikken er viktig og bør komme tydelig frem tidlig i kundereisen. Det bør være helt tydelig hva nettsiden tilbyr på førstesiden. Junkyard.com har ulike bilder av klær og andre kampanjer de tilbyr på førstesiden. Dette indikerer for kunden at Junkyard tilbyr klær. Samtidig er de forskjellige kategoriene synlige øverst på førstesiden. Kategoriene kunden kan velge mellom er; «Herre», «dame», «sneakers», «skate» og «snow». (Ødegård, 2020)

For å oppsummere vil jeg si at Junkyard.com er en meget brukervennlig nettbutikk. Jeg syns nettbutikken er godt utformet og enkel å bruke. Designet syns jeg ser bra ut og passer konseptet. Jeg har som skrevet tidligere i innlegget gode erfaringer med denne nettbutikken og anbefaler sterkt å sjekke den ut!

Lars Erik Røn Bjørkeng

Kildeliste: 

Ett svar til “Min vurdering av Junkyard sin nettbutikk”

Heisann Lars Erik 🙂

Først og fremst anbefaler jeg deg å leke litt mer med tittelen på innlegget og prøve å jobbe litt mer med engasjerende tittler 😀
Ellers synes jeg du har gjort en god analyse og vurdering, og du har bra tilbakemeldinger. Det sagt skulle jeg gjerne sett litt mer av relevant fagterminologi i teksten din. Jeg anbefaler deg også å markere oppsummeringen med en underoverskrift for bedre struktur:)

Husk også at punktum alltid skal stå etter kilden 😀

Bra jobbet 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *