Kategorier
Uncategorized

Oversett et kvalitetsinnlegg

Hei!

I dette blogginnlegget skal jeg oversette et kvalitetsinnlegg. Jeg har valgt et innlegg skrevet av Hiten Shah. Innlegget heter «How to build a brand from nothing», og handler om hvordan man bygger opp sin merkevare fra ingenting. Jeg går på Høyskolen Kristiania og har valgt å gå bachelorprogrammet markedsføring og merkevareledelse. Dette innlegget skrevet av Hiten Shah tar for seg merkevarebygging, og jeg tenkte derfor at dette kan være interessant og relevant for min studieretning. 

Dette innlegget var spennende og lærerikt, videre finner du en oversettelse av innlegget. 

two person standing on gray tile paving
Bilde fra Unsplash av Ian Schneider

Hvordan bygge opp et merke fra ingenting

I de første månedene Leo Widrich jobbet som medeier i Buffer, skrev han to til tre blogginnlegg hver eneste dag. Leo ble medeier i selskapet i januar 2011, og innen april hadde han fått selskapet omtalt i 100 forskjellige blogginnlegg. Innen ni måneder klarte de å anskaffe over 100 000 brukere. 

Taktikken Leo Widrich her har brukt blir kalt «content marketing», «kundeinnhenting» og «gjøre ting som ikke skal være mulig», men dette ser ikke det store bildet. 

Innen bare ni måneder klarte Leo Widrich å bygge Buffer opp til et stort og meningsfylt merke. 

Viktigheten av merkevare

Merkevare er viktig. Tenk på når du skal kjøpe et nytt produkt. Hvilken merkevare er den første du tenker på? Skal man kjøpe et nytt klesplagg eller nye sko, er Zalando en nettbutikk mange velger å gå for. Nettopp fordi Zalando er kjent for å ha et bredt sortiment med mange forskjellige varer. Et annet eksempel kan være XXL om man er på jakt etter idrettsrelaterte produkter. Dette er enkle løsninger for kundene ettersom de kan ved hjelp av få tastetrykk anskaffe de produktene som passer best til å dekke behovet, på bare noen få dager. 

I den første delen av livssyklusen til et selskap er merkevarebygging spesielt viktig. Stadig bygge opp en kundegruppe. Personer kan besøke din nettside uten noen spesiell grunn at de hadde et behov som dukket opp, som de tenkte din nettside kunne hjelpe dem å dekke. 

I det lange løp vi dette medføre at merkevaren til selskapet ditt vokser. Det er stor verdi i å bygge opp merkevaren slik at personer faktisk klikker seg inn på din nettside. Får man personer til å tenke på merkevaren din, vil de også prate med andre om merkevaren. Dette er et kjent fenomen som kalles «word of mouth», som er en effektiv måte å markedsføre selskapet sitt på. Det at personer snakker om selskapet med sine venner, gir en ekstra troverdighet i motsetning til reklame på tv for eksempel, som åpenbart er betalt for. 

Dette er grunnen til at det er så viktig å bygge opp merkevare. Tålmodighet og nøye strategisk planlegging hjelper deg på veien mot å bygge opp merkevaren. 

Du trenger to ting for å bygge din merkevare fra ingenting: Nytenkning og repetisjon. 

Nytenkning og originalitet

Siden 1999 har «37signals», i dag «Basecamp», publisert blogginnlegg om hva de driver med. Det være seg hva de gjør, hvorfor de gjør som de gjør og hva de tenker om å bygge opp sin egen merkevare. I 1999 var det svært sjeldent at selskap skrev blogginnlegg om deres virke. 

«Basecamp» er i senere tid kjent for at de hjalp og delte sin kunnskap om merkebygging, og lot andre benytte seg av denne kunnskapen. 

Ved å basere merkevaren sin på å hjelpe andre, klarte de å lage en populær Twitter konto som ble oppsøkt av markedsførere for å lære mer om «analytics». Etter hvert skaffet de seg omkring 200 000 følgere på Twitter uten å bruke så mye som en krone. 

Her er hvordan Leo Widrich beskriver merkevaren Buffer sin nytenkning og originalitet.

Over tid implementerte de enda mer fokus, nytenkning og originalitet i sin merkevare for å øke produktiviteten ytterligere. Åpenheten de viste var av stor interesse og hadde stor troverdighet nettopp fordi den kom direkte fra selskapet.

Imidlertid om du ønsker å bygge opp merkevaren din, kan du ikke bare være «åpen» og snakke ut om din nytenkning og originalitet. Du må på et tidspunkt praktisere dette og gi en opplevelse som leverer til det som er lovet. Du må produsere en tjeneste eller et produkt som tilfredsstiller de forventningene kundene dine har. 

Gjentakelse 

Videre er det viktig å få kundene til å huske og kjenne igjen din merkevare. Rett og slett skape en plass for merkevaren i hjernen til kunden. En måte å utføre dette på er med gjentakelse eller repetisjon. 

Innholdet i markedsføringen er selvfølgelig viktig. «Innholdet kan være en tweet, en facebook post, et blogginnlegg eller noe annet som kan produseres og publiseres gjentatte ganger». 

Innholdet er det som skal fange oppmerksomheten hos kundene. Innholdet skal vekke oppmerksomheten hos kundene. Utformingen må være lett gjenkjennelig og kunne publiseres på ulike plattformer. Dette er viktig for å kunne nå ut til enda flere potensielle kunder. Plattformene kan for eksempel være de ulike sosiale mediene vi har i dag, eller de mer tradisjonelle plattformene tv og radio. 

Leo Widrich snakker i dette blogginnlegget om sin bloggstrategi, og vektlegger viktigheten av kvantitet over kvalitet. 

Dette betyr at folk har en tendens til å undervurdere gjentakende markedsføring. Dette betyr at gjentakende publisering av merkevaren vi gi større verdi på sikt. Innholdet er selvfølgelig viktig, men gjentakelse og repetisjon har en større verdi enn folk tror. 

Screenshot hentet fra reklame på YouTube.com
Ingen beskrivelse er tilgjengelig.
Screenshot hentet fra min egen instagram

Du må starte merkevarebyggingen for din merkevare

Om du ønsker å starte din egen merkevare må du bygge opp merkevaren fra grunnen av. Da er det avgjørende med egen innsats for å klare å gradvis bygge opp merkevaren. Leo Widrich som er nevnt tidligere i blogginnlegget er et eksempel på en person som har klart dette. 

Det er to faktorer som er viktige. Disse har vi snakket om tidligere i innlegget. 

  • Nytenkning og originalitet
  • Gjentakelse

Du må bruk disse faktorene for å bygge opp merkevaren din. Presentere din nytenking og originalitet, samtidig som du må gjenta din eksponering for kundene. Klarer du å benytte deg av begge disse faktorene vil du over tid bygge opp din merkevare. 

Kildeliste: 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *