Kategorier
Uncategorized

Hvordan starte med Google Analytics

Denne gangen har vi fått i oppgave å skrive et «how to»- innlegg om noe jeg har konfigurert eller analysert noe ved hjelp av enten Google Tag Manager eller Google Analytics. Jeg skal kort forklare hvordan jeg implementerte og tok i bruk Google Analytics på min faglige blogg. Google Analytics er et nyttig verktøy. Det er derfor veldig lurt å lære seg og bruke dette. Forhåpentligvis når du har lest dette innlegget vil du klare å koble Google Analytics til din nettside, og komme i gang med læringsprosessen.

Screenshot fra Google Analytics

Det er absolutt å anbefale at du kommer i gang med Google Analytics på din nettside. Dette verktøyet gir deg verdifull informasjon om trafikken på nettsiden din. Google Analytics gir deg informasjon som hvor mange som har vært inne på nettsiden din, hvor mye tid de bruker på nettsiden din, og andre med beskrivende detaljer som alder på de besøkende på nettsiden. 

Videre vil jeg gi deg stegene du må følge for å koble Google Analytics til din nettside. 

Steg 1

Det første du må gjøre er å opprette en Google Analytics konto. Det er fort gjort, også er det gratis.

Steg 2.

Videre må du opprette et «område» inne på Google Analytics kontoen din. 

Steg 3. 

Det siste du må gjøre er å legge til sporingskoden til nettsiden du ønsker å analysere med Google Analytics. Jeg fant sporingskoden min på WordPress, som er plattformen jeg har brukt for å opprette min faglige blogg. Som administrator på nettsiden du bruker skal dette være relativt enkelt å finne. 

Når du har gjennomført disse stegene og kommet i gang med Google Analytics er det bare å begynne å bruke dette med en gang. Personlig lærer jeg best i praksis, så jeg startet å bruke det tidlig. Det er fremdeles mye jeg ikke kan, så da tar jeg tiden til hjelp. Jeg anbefaler deg derfor å bruke litt tid på Google Analytics. Det er masse man kan gjøre og finne ut av om du bruker dette verktøyet. 

Eksempel fra min blogg de siste 90 dagene.

Håper dette var til hjelp.

Lykke til!

-Lars Erik Bjørkeng

Kilde:

  • https://marketingplatform.google.com/about/analytics/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *