Kategorier
Uncategorized

Hvilke digitale markedsføringskanaler bør du satse på i 2021?

Hei igjen!

I dette blogginnlegget skal jeg skrive om hvilke digitale markedsføringskanaler jeg tror og mener bedrifter burde satse på i 2021. Digitale plattformer har forså vidt lenge vært en del av hverdagen for de aller fleste i samfunnet, men de skiftes ut og forandrer seg med tiden. Utvikling skjer i en rasende fart, så det er derfor viktig å følge godt med.  

Digitale Markedsføringskanaler

Sosiale medier/plattformer er noe vi har hatt i flere år allerede og har med tiden blitt attraktive markedsføringskanaler. Teknologiens utvikling foregår raskt så det finnes digitale sosiale plattformer vi bruker i dag og som vi har brukte tidligere. Det er veldig mange i dagens samfunn som er medlem på en eller flere digitale plattformer. Disse plattformene er derfor veldig gode markedsføringskanaler som bedrifter burde benytte seg av. Noen plattformer er større enn andre, og du har garantert hørt om de største. Vi har Facebook, Youtube, Snapchat og Instagram for å nevne noen. Ipsos har en artikkel med statistikk og tall knyttet til disse markedsføringskanalene. Videre skal jeg skrive litt om disse markedsføringskanalene og hvorfor dette er gode plattformer og eventuelt benytte seg av. 

turned on gold iphone 6
Bilde fra Unsplash av Sara Krufe

Facebook

Facebook er kanskje det aller største og mest kjente sosiale plattformen i dag. Mark Zuckerberg startet Facebook allerede i 2007, og i dag har plattformen om lag 1,7 milliarder aktive brukere i måneden verden over. I følge Ipsos sin artikkel er 67 % av Norges befolkning aktive brukere av Facebook. Det vil si at de bruker plattformen daglig. Dette er sen stor andel og er derfor veldig verdifull. Det er også de eldre aldersgruppene som er mest aktive. Aldersgruppen 18 – 29 år er den gruppen som er minst aktive. Det vil si at en stor del av den «godt voksne» befolkningen av Norge er aktive på Facebook. Fordelingen mellom kvinner og menn her er 48 % menn og 52 % kvinner. Her er det altså en majoritet av kvinner. 

Youtube

Youtube er en plattform som er verdens største når det gjelder produsering og opplastning av videoklipp og snutter. Dette er en plattform som er ekstremt populær på verdensbasis. I 2008 ble Youtube rangert som det tredje mest besøkte nettsiden. På Youtube finner man videoer og snutter om alt mulig, alt fra videoblogg til dokumentarer. 

I Norge er 26 % av befolkningen aktive brukere ifølge Ipsos. På Youtube er det den yngre generasjonen som er mest aktive. Aldersgruppen 18 – 29 år er her mest aktive, i motsetning til på Facebook. Fordelingen mellom kvinner og menn er her 58 % menn og 42 % kvinner. Youtube er den eneste potensielle markedsføringskanalen jeg nevner i dette innlegget hvor menn er i majoritet. 

Snapchat

Snapchat er en plattform som handler om å dele bilder og videoer med venner. Plattformen foregår på mobiltelefonen, og konseptet er å kommunisere med venner med bilder og videoer. Snapchat ble lansert i 2011 og har stadig blitt større og større. I Norge bruker 44 % av befolkningen Snapchat i følge Ipsos. Aldersgruppen 18 – 29 år er mest aktive på denne plattformen, men aldersgruppene 30 – 59 år følger like bak. Her er det et bredt spekter når det kommer til alderen på brukerne. Fordelingen av kvinner og menn her er 46 % menn og 54 % kvinner, som betyr at kvinner er i majoritet også her. 

Instagram

Instagram ble lansert i 2010 og er en sosial plattform hvor man har mulighet til å redigere og dele bilder. I 2020 hadde Instagram 1 milliard registrerte brukere. I følge Ipsos bruker 36 % av Norges befolkning denne sosiale plattformen aktivt. Her er det også den yngre generasjonen som er mest aktive. Aldersgruppen 18 – 29 år er mest aktive, og aldersgruppene 30 – 59 år følger like bak. Fordelingen mellom kvinner og menn er her, 44 % menn og 56 % kvinner. På Instagram er det også flere kvinner enn menn som er aktive brukere i Norge. 

Konklusjon

Disse plattformene jeg har skrevet om tidligere i innlegget er markedsføringskanaler jeg mener bedrifter burde satse på i 2021. Grunnen til dette er at disse plattformene blir brukt i stor grad i Norge, med et bredt spekter på alder og kjønn. Dette mener jeg er veldig positivt ettersom det gir mulighet til å spesifikt rette seg mot den ønskelige kundegruppen. Ønsker man for eksempel å nå ut til kvinner mellom 40 – 50 år, kan man ved hjelp av statistikken velge den plattformen som har størst majoritet av kvinner og aldersgruppen 40 – 59 år. Dette mener jeg fører til spesifikk og effektiv markedsføring, som jeg tror vil gi resultater. 

Håper dere likte innlegget. 

Lars Erik Bjørkeng

Kilder:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *