Kategorier
Uncategorized

Caseoppgave Amnesty

Hei igjen!

Denne gangen har vi fått en case-oppgave. Oppgaven handler om at jeg i et hypotetisk jobbintervju får utdelt en oppgave å svare på. Jeg har søkt på en stilling i Amnesty International Norge som markedsføringsspesialist. Dette er det hypotetiske scenarioet jeg skal svare på oppgaven ut ifra. 

Amnesty og digitale kanaler

Enhver organisasjon burde utnytte seg av de digitale kanalene som er mest populære. Dette er fordi det kan vi stor verdi i for av publisitet og oppmerksomhet. Amnesty skriver på sin offisielle nettside at de benytter seg av kanaler som Facebook, Twitter, Instagram og Youtube. Dette er kjente og populære digitale kanaler på verdens basis. Det er veldig positivt at Amnesty benytter seg av disse. 

Kundereisen til Amnesty starter når personer ser budskapet som sendes og ønsker å bidra. Amnesty er en organisasjon som jobber for menneskerettigheter verden over. Det er da ønskelig at så mange som mulig blir med og støtter med penger. Amnesty selger for eksempel armbånd, hvor pengene som kommer inn skal gå til kampen for menneskerettigheter. 

Måling og analyse av trafikk

For å kunne måle og analysere trafikken på nettsiden til Amnesty er Google Analytics et godt verktøy å bruke. Dette verktøyet vil kunne gi god innsikt og hjelp til med å vurdere hvor gode forskjellige kampanjer er. 

Den viktigste målsetningen Amnesty har mener jeg er å stadig øke popularitet og støtte. På Google Analytics kan man måle hvor lenge den besøkende blir på siden og hvor mange som klikker seg innom siden. Dette vil kunne vise hvilke og hva slags kampanjer som fungerer og ikke. 

Organisk søk og SEO

SEO handler om hvor synlig søkeordet er på søkemotorer som for eksempel Google eller Yahoo. Alle organisasjoner er avhengig av å bli lagt merke til. Derfor er det veldig viktig å være gode på SEO. Er organisasjonen gode på SEO vil nettsiden komme opp i søk ikke bare ved søk på nettsidenavnet, men også ord som har en tilknytning til organisasjonen. Som for eksempel om man søker på «fotballsko», så kommer unisport.no opp som øverste alternativ. Dette betyr at de er dyktige på SEO.

Jeg vil si at Amnesty er gode på SEO. Når jeg søker på «Amnesty», så kommer nettsiden opp som øverste alternativ. Søker jeg på «menneskerettigheter», som Amnesty jobber for, kommer de opp som nummer 6. Dette er greit ettersom de dukker opp på første siden for søket. Det er alltid mulig å bli bedre, men Amnesty er relativt synlige og dyktige på SEO.

Kilder:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *