Kategorier
Uncategorized

How to – Facebook ads

Hei

Denne gangen skal jeg skrive en How to-artikkel hvor jeg forklarer hvordan man kan benytte seg av Facebook til å sette i gang kampanjer. Forhåpentligvis vil dette kunne hjelp deg å sette opp kampanjer med Facebook ads. 

Hva er Facebook ads?

Dette er et tilbud Facebook tilbyr for at du skal kunne opprette egne annonser. Med Facebook ads har du mulighet til å opprette egne annonsekampanjer. Du kan da administrere annonsekampanjene og med det velge markedsføringsmålsetting, hvilke typer personer du ønsker å nå, det geografiske området du ønsker at annonsen skal vises, og velge annonseformatet. 

Du har også muligheten til å administrere flere annonser samtidig. Om du for eksempel selger produkter fra flere produktkategorier kan du enkelt lage en annonsekampanje for hver produktkategori. Du kan da styre den enkelte annonsekampanjen og endre geografiske mål, budsjett med mer. 

Med dette verktøyet er det også mulig å følge med på resultatene av annonsekampanjen. Du kan se hvor bra det går med de forskjellige annonsekampanjene, og planlegge ut ifra resultantene du får inn. 

Steg 1. 

Det første du må gjøre er å logge inn på Facebook Ads Manager. Her kan du logge inn med din private facebook-profil. Når du har fått logget inn velger du fanen med kampanjer og trykker «opprett». Når du har gjort dette vil du få muligheten til å velge kampanjemålsettingen din. Da trykker du på det alternativet som passer best for deg. 

Steg 2.

Det neste steget er å gi kampanjen et navn. Her velger du et navn du syns passer til kampanjen. 

Steg 3. 

I dette steget skal du sette opp budsjett til kampanjen. Det vil si at du velger hvor mye du ønsker å bruke på kampanjen. Her kan du også bestemme startdato og sluttdato for kampanjen. 

Steg 4. 

Neste steg er å definere «publikumet» for kampanjen. Det er de du ønsker at kampanjen skal treffe. Her kan du for eksempel velge et geografisk område som du ser på bildet under. Her gjelder det samme som ved alle stegene egentlig, du velger det som passer deg best. 

Steg 5. 

Her velger du hvor du ønsker å plassere annonsen din. Som du ser på bildet under kan du velge at annonsen skal vises på Facebook, Instagram, Messenger og Audience Network. 

Steg 6. 

Neste steg er å optimalisere og levere. Her kan du legge til en kostnadskontroll, som vil si at Facebook prøver å holde gjennomsnittskostnaden under den prisen du legger inn. 

Steg 7. 

Når du har fylt ut det du ønsker på de første seks stegene trykker du på «neste» nederst i høyre hjørne. Da kommer du til en side hvor du kan utforme annonsen din. Hvordan den skal se ut, og fylle inn med den teksten du ønsker. Da dette er gjort kan du trykke på «Publiser». 

Jeg håper dette var forståelig og hjelper deg med å komme i gang. Det er mange valg du skal ta for å utforme annonsen, men det mener jeg er positivt fordi man da står ganske fritt til hvordan annonsekampanjen skal bli. 

Kilder:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *